Kaip rašomi tekstai interneto puslapiams









Tekstai interneto puslapiams turėtų būti profesionaliai parašyti, taip pat įtikinti skaitytoją užsisakyti siūlomas prekes ar paslaugas. Kitas tekstų bruožas – pritaikymas paieškos sistemoms – SEO. Aišku, tekstai turėtų būti stilistiškai tvarkingi ir be gramatinių klaidų. Kaip tokius parašyti? Sužinokite šiame straipsnyje.


Esminiai patarimai

Raktas į sėkmingą verslą yra bendravimas. Glaustumas ir aiškumas - tai raktai, kurie padės įgyti kliento pasitikėjimą, taip pat paskatins jį dažniau pirkti tai, ką parduodame, arba mainais pasiūlyti paslaugas! Vienas iš būdų, kaip išlaikyti abi savybes ir kartu užtikrinti, kad mūsų žinutė būtų perduodama pakankamai garsiai? Naudokite raktinius žodžius visuose svetainių tekstuose (SEO); šie maži žodeliai padidina paieškos sistemų reitingus, o tai tikrai gali suteikti organizacijai postūmį, kai jai reikia papildomo postūmio už savo prekės ženklo atpažinimo pastangas
Kuriant SEO tinkamus interneto straipsnius reikia daug ką padaryti - nuo raktinių žodžių frazių naudojimo tinkamu metu.

Raktažodžiai tekste


Raktažodžių parinkimas yra labai svarbus. Juk nuo to priklauso, kaip tekstas optimizuojamas paieškos sistemoms. SEO optimizacija atliekama tik padarius nuodugnų raktažodžių tyrimą. Raktažodis turi būti lengvai suprantamas, žinomas ir naudingas.

Naudingas reiškia, kad jis atitinka išsireikštą žodžio ar frazės turinį. Svarbus ir toks dalykas kaip raktažodžio struktūra. Raktiniai žodeliai yra įdomūs, bet reikia nepamiršti apie juos praleistą laiko išlaidas – nereikalinga naudoti klaidingai. Svarbu parinkti tinkamus atitikmenis (pavyzdžiui, “Adidas” ir “adidas”), tačiau nerekomenduojame suklysti – būtina atsisakyti klaidingai panaudotų raktažodį. Kadangi Google greitai pritaiko optimizavimą pagal raktažodžius, tokius dalykus nustato ne tik klientai, bet ir jūs. Google yra ganėtinai gera mašina – skiria vietos lietuviškoms raidelėms, tačiau rezultatas bus geresnis jeigu nepamiršime apie juos praleistą laiko išlaidas.

Kaip nedaryti klaidų


Naudokite klaidų tikrinimo programas. Koreguokite klaidas kitą dieną. Duokite tekstą peržiūrėti kolegoms. Darykite tai, kas jums patinka, bet laikykitės paprastumo ir susitelkite į vieną dalyką vienu metu. Nebijokite daryti klaidų, jei jos yra nedidelės, kad galėtumėte iš jų pasimokyti!


· Nekopijuokite kitų žmonių darbų tinkamai nenurodydami autorystės arba nenurodydami šaltinių.

· Prieš viešai skelbdami savo turinį, patys perskaitykite klaidas.

· Susidarykite klaidelių, į kurias reikia atkreipti dėmesį, sąrašą, kad galėtumėte jais pasinaudoti ateityje

Ar norite, kad į jus rimtai žiūrėtų kaip į rašytoją? Tai svarbu jūsų darbui, be to, žmonės bus labiau linkę pasitikėti tuo, ką skaito. Naudodamiesi tokiomis programėlėmis kaip "Rasyba.lt", kurios tikrina viską - nuo rašybos ir gramatikos iki pat sakinių struktūros stiliaus, nieko negalėsite praleisti pro akis, nes bus atkreiptas dėmesys į kiekvieną klaidą! Pradėkite nuo dažniausiai pasitaikančių klaidų sąrašų sudarymo (gramatikos klaidos paprastai būna šio sąrašo viršuje). Įsitikinkite, kad žinote, jog laikui bėgant kalba keičiasi, todėl būkite atidūs redaguodami ar gaudydami tokio tipo klaidas, jei bet kuris skaitytojas - nesvarbu, ar jis savo srities specialistas, ar ne - lengvai atpažins, kad kažkas negerai, prieš tęsdamas

Geriausias patarimas apie rašymą, kokį man teko girdėti, yra tiesiai iš žmogaus, kuris žino geriau nei bet kas kitas.

Komentarai

Populiarūs įrašai